Blyde River Canyon Lodge, Hoedspruit

 

1 x Honeymoon suite en 1 luxury cottage, incl. ontbijt

(1 x 4 pers. en 1 x 2 pers.) voor 2 nachten

Na een lange rit van 425 km komen we eindelijk aan bij de Blyde River Canyon Lodge. 

We worden zeer vriendelijk onthaald aan de receptie, er wordt ons onmiddellijk een drankje aangeboden en erna worden we naar onze kamers geleid, dit langsheen de zebra's die rond de lodge lopen.

De lodge zelf ligt op een volledig omheind, botanisch natuurreservaat van 85 ha. 

Alle kamers zijn smaakvol ingericht, volledig voorzien van airconditioning en uitgerust met satelliet-tv, WI-FI en koffie- en theefaciliteiten.

Elke kamer komt uit op de rustige tuinen waar zebra's, gnoes en andere wilde dieren voorbij wandelen.

 

Wij verblijven in de cottage met 2 slaapkamers en uitzicht over de grote grasvlakte waar de impala's en zebra's 's avonds komen grazen. Bij het opstaan lopen de bavianen net voor onze deur, er wordt ons dan ook aangeraden om de deuren niet open te laten staan.

De twee meiden slapen in een kamer op het gelijkvloers in het hoofdgebouw.

Het ontbijt is ruim voorzien van brood, toast, charcuterie, yoghurt,.... tevens kan je ook nog warme gerechten zoals omelet, spek, bonen,... bijbestellen.

IMG_5947~photo-full.jpg
17098F3B-395E-4EDD-9C7B-68714777A3C8~pho
Blyde-Canyon-Lodge-8372.jpg
Blyde-Canyon-Lodge-4.jpg
Blyde-Canyon-Lodge-23.jpg
Blyde-Canyon-Lodge-20.jpg
Blyde-Canyon-Lodge-8344.jpg

Na een goede nachtrust vertrekken we rond 9.30 richting Blyde River Canyon.

De volledige route richting Graskop is ongeveer 1uur en 40 minuten rijden (132km) dit zonder stops. Maar neem er een volledig dag voor, want afhankelijk van waar je verblijft moet je ook nog de route volledig terugrijden.  (wat voor ons het geval was). 

Hou er ook rekening mee dat bij elk uitkijkpunt, waterval of natuurpark je een toegangsprijs moet betalen, deze kan variëren van 2 - 15 euro per persoon en per leeftijd.

banner6.jpg
IMG_6463.PNG

De verschillende uitkijkpunten en interessante plaatsen om te stoppen langsheen de  Canyon:

IMG_4683~photo-full.jpg

Three Rondavels

Bourke's Luke Potholes, deze rotsformaties zijn eeuwen geleden door erosie gevormd, je moet een wandelingetje maken van 700m om deze natuurlijke ‘wensput’ te kunnen aanschouwen.

De speciale ronde gaten zijn ontstaan door miljoenen jaren van een waterstroom gemengd met zand en kiezels, in ronddraaiende bewegingen, voortkomend uit het samenkomen van de rivieren de Treur en de Blyde.

 

IMG_6591~photo.JPG
IMG_4672~photo-full.jpg
IMG_6595~photo.JPG
IMG_6594~photo.JPG
IMG_4756~photo-full.jpg

The Pinapple en de nabij gelegen waterval

The Lisbon falls

IMG_4879~photo-full.jpg
IMG_4888~photo-full_edited.jpg
IMG_6587~photo.JPG

The Berlin falls

800px-Berlin_Falls_IMG_2556.JPG

Graskop Gorge:

*  Een uitkijklift van 51 m naar het bos beneden met houten wandelpaden en hangbruggen.

*   Big swing en  zipline

* De spectaculaire 52 meter lange hangbrug overspant de noord- en zuidkant van de kloof. Geniet van een spectaculair uitzicht terwijl je 70 meter boven de grond staat. De hangbrug zwaait licht wanneer andere mensen erop zitten, maar biedt een relatief rustige ervaring, waardoor bezoekers kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de bergen, ruige rotswanden, bossen en de Motitsi-waterval.

xlar-graskop-gorge-lift-10.jpg
Screenshot_2020-03-01 Graskop Gorge Lift
IMG_6586~photo.JPG
1280-graskop-gorge-lift-3.jpg
mpu_panoramaroute.gif

Potluck Boskombuis:

Op de middag zijn we hier gaan eten.  Het restaurant bevindt zich op een unieke locatie, je moet via een aardeweg en met een smal bruggetje de rivier over om er te geraken.  Het bevindt zich vlak aan de rivier, eenvoudig decor maar gezellig en omgeven door de prachtige natuur.  Het zijn Zuid-Afrikaanse barbecue gerechten, spijtig genoeg hebben we via Facebook vernomen dat het zal sluiten eind maart.

IMG_4799~photo-full.jpg
IMG_4802~photo-full.jpg
IMG_4819~photo-full.jpg

River Blyde Dam Boot Cruise

In hotel hebben we voor de volgende ochtend een boottocht op de Blyde Dam in het natuurreservaat Blyderivierspoort geboekt.  De toer start om 9.00 uur en duurt ongeveer

1 uur en 30 minuten.  Vanuit ons hotel was het maar een 15 minuten rijden naar het natuurreservaat, hou er rekening mee dat je je nog moet aanmelden en een toegangsprijs tot het park moet betalen.

Eenmaal binnen rij je naar de steiger, al onze bagage zat reeds in de auto daar het hotel ons had verzekerd dat absoluut veilig was.

Eenmaal op de boot geniet je van de pracht van de derde grootste Canyon ter wereld.  Ongetwijfeld de grootste 'groene kloof' vanwege het weelderige subtropische gebladerte.  Onder begeleiding van een gids ga je langs de zeldzame levende Kadishi Tufa-waterval en de Three Rondawals.  In de kloof leven er talloze vissen, antilopen, krokodillen, nijlpaarden, apen en vele verschillende vogels.

IMG_6529~photo.JPG
IMG_6530~photo.JPG
D3A9E08D-6EEA-44A3-9961-57FB536EFCC1~pho
IMG_6528~photo.JPG
IMG_4902~photo-full.jpg
IMG_6527~photo.JPG
IMG_5027~photo.jpg