Clearwater

Voor deze uitstap is het weer een eindje rijden , vertrek vroeg..  het is een ongeveer 133 km rijden en reken op 1h33  zonder file.  Ter plaatse kan je rekenen op een goed gevulde dag en zorg dat de kinderen zeker de Films Dolphine's Tale 1 & 2 hebben gezien. Onze kinderen zijn grote fan van Winter en vonden het allemaal echt super leuk en interessant.

Knipsel1.JPG

Parkeer je auto net voor de brug op de aangeven plaats, staat in het groot aangegeven en is voorzien van een grote parking. 

Koop daar je tickets, verken het museum en al de attributen en decors die gebruikt zijn tijdens het maken van de films.  Eens je hiermee klaar bent, neem dan de boot naar het aquarium.  Daar zie je dan de dolfijnen Winter en Hope, en ook nog andere dieren die meegespeeld hebben in de films of opvang nodig hebben.

Trailer Dolphine's Tale 1
IMG_7263.PNG
Parking en Hoofdgebouw  
Aquarium
per boot

Clearwater Marine Aquarium

 

Inkomprijs: +65y: 22,95   +12y: 24,95   2-11y:$19,95   -2y: gratis

Verken het aquarium waar tal van dieren tijdens hun herstel tijdelijk of voor altijd worden opgevangen, een van de bekendste is:

Winter

Ze werd gevonden in Mosquito Lagoon, nabij Cape Canaveral, Florida toen ze nog maar twee maanden oud was, verstrikt in een krabvlalijn die de bloedsomloop naar haar staartwortels afsneed.

Na ontrafeling werd ze naar Clearwater Marine Aquarium vervoerd voor de behandeling van haar uitgebreide verwondingen. Ondanks uitgebreide inspanningen om genezing te bevorderen, verslechterde haar staart en kon deze niet meer worden gered. Haar verhaal is ongebruikelijk - de meeste dolfijnen die gevangen zitten in deze lijnen overleven het niet. Ondanks alles gebeurde het ongeziene Winter begon zich aan te passen haar nieuwe fysieke vorm.  Ze herstelde volledig, paste zich aan, leerde een nieuw zwempatroon en begon zelf vis te eten ... ongeveer 12 pond per dag!

Winter mist haar hele staartvin en gewricht. Staartwortels zijn de krachtpatser van de dolfijn en zijn bevestigd aan de steel, het gespierde deel van de dolfijn.

Om op een natuurlijke manier te zwemmen, beweegt een dolfijn de steel op en neer en stoten de staartwormen de dolfijn naar voren. 

 

Hanger Prosthetics and Orthotics, Inc. heeft samen met Dr. Mike Walsh en CMA's Animal Care Team een uniek plan ontwikkeld om een ​​prothetische staart aan de winter te bevestigen.

 

Winter en het verhaal van haar prothetische staart hebben miljoenen mensen geïnspireerd om tijdens de zwaarste obstakels van het leven er toch voor te blijven gaan.

IMG_6713.JPG
IMG_6776.JPG
IMG_7539.PNG
IMG_7201.JPG

Homosassa Springs

IMG_6741.JPG

Shingle Creek Regional Park

IMG_6733.JPG
IMG_8689.JPG