FLORIDA

Florida, juli 2016

Florida, in het zuidoosten van de Verenigde Staten, is de een van de zonnigste plekken van  de Verenigde Staten daarom wordt het ook wel eens de Sunshine State genoemd. Mensen komen naar hier om van de kilometerslange mooie stranden en de overwegende zon genieten.  Bij ons het beide, er woont familie en een rondreis door Florida staat al lang op onze bucketlist dus koppelen we de twee samen.  Onze voorbereidingen beginnen al in augustus 2015, tickets boeken.. als je met 6 personen bent, is lang op voorhand boeken steeds voordeliger.

 

We vertrekken van uit Brussel met Iberia naar Miami met een tussenlanding in Madrid. Eenmaal geland in Madrid wandelen we naar de internationale zone, we hebben ongeveer een 1h30 transfertijd, hou er wel rekening mee dat het wandelen naar de internationale zone op de luchthaven van Madrid zeker 30 minuten in beslag neemt en dat er nogmaals een controle plaatsvindt bij de overgang van Europese zone naar internationale zone. Hier heb je nog eens bagagecontrole en controle van je internationaal paspoort en ESTA's.

Zeker met onze zoon die diabetes type 1 heeft, heb je altijd nog eens een extra controle bij de handbagage door zijn naalden, insuline en sensor(die hij zelf moet meenemen door de scanner).
Wij zorgen dat steeds alle documenten in een grote map zitten, zodat ze bij handbereik zijn, er is niets lastiger dan  op deze momenten niet je documenten te vinden.


Na een lange vlucht van 9 uur komen we aan in Miami, nog een even aanschuiven voor de controle bij de douane.  Eenmaal hier gepasseerd gaan we onze auto ophalen bij Budget Rental Cars een Dodge Voyager voor 7 personen, plaats genoeg voor al onze bagage.

IMG_6123.JPG
IMG_8350.JPG

Sanibel, verblijf en wat is er allemaal te  doen

florida.png
IMG_8770.PNG
IMG_6731.JPG
IMG_8678.JPG