Hoe begin je eraan?

Reizen in Zweden
Autosleutels

Kijk al lang op voorhand wanneer jullie op vakantie willen gaan en pin je niet vast op een bepaalde bestemming, op deze wijze kom je soms tot verrassingen en blijkt dat je vaak heel goedkoop kan vliegen. 

Kijk ook om te vertrekken vanuit verschillende luchthavens, niet enkel via Brussel.

Zo zijn wij al via Amsterdam, Düsseldorf Weeze, Eindhoven vertrokken en binnenkort vanuit Parijs Orly en Parijs Charles de Gaule. 

Als je gemiddeld tussen de 70-300 euro per persoon kan uitsparen is het wel de moeite om een verdere verplaatsing te doen, zeker voor ons met een gezin van 6 personen en nu soms 7 personen, daar ons Eveline haar vriend, Yerno vaak mee gaat.

Maak ook gebruik van de volgende Apps of websites:

Vluchten: Skyscanner -  Google flight - Momondo

Op deze website kan je al heel wat vinden.  Weet je het niet zeker naar waar je wilt, vul dan bij bestemming overal in dan krijg je de goedkoopste vluchten per land en stad.

Maar je kan ook evengoed een land ingeven, dan krijg je deze prijzen van laag naar hoog per stad.

Verander ook eens de vertrekluchthaven, soms is er een enorm prijsverschil tussen Duitsland, Nederland en Frankrijk.  Dit is afhankelijk van de vakantieperiodes in het land van vertrek. 

Eenmaal je vlucht gevonden, ga dan kijken op de website van de desbetreffende vliegtuigmaatschappij en boek dan daar rechtstreeks.

Europa vliegen wij vaak met Ryanair, Vueling en Transavia

Voor de internationale vluchten is het al British Airways, AirEuropa, Ethiopian Airlines, AirFrance en Iberia geweest.

Logement: HometogoBooking - Secret Escape

Eenmaal je vluchten gevonden en geboekt, kan je gaan kijken voor het logement, hiervoor maken wij gebruik van Hometogo, ideaal voor ons grote gezin. 

Mogelijkheden genoeg om op zoek te gaan naar een huis of een appartement bij een bezoek van een stad.  Als we gaan voor hotels dan kijken we op Booking, meestal boeken we dan met de optie gratis annuleren voor het geval we nog iets beter tegenkomen.  Hou hiervoor soms de Black Friday Deals in het oog van Secret Escape, of het reeds geboekte hotel, soms zijn er nog latere actie die nog voordeliger zijn.

Activiteiten en gsp: tripadvisor App Mapsme

Eenmaal alles vastligt, kan je beginnen uitstippelen wat jullie allemaal willen doen of bezichtigen.  Hiervoor gebruiken wij tripadvisor en om te navigeren de App Mapsme, download je gebied op voorhand en duid dan alles al aan d.m.v. sterretjes, op deze wijze is het op het moment niet meer zoeken achter je locatie, hotel, park, stad, museum, wandeling,...  je zal merken dat de app zeer gemakkelijk is en je kan er online of offline ermee werken. 

Voor auto's ter plaatse maken we gebruik van:

Spanje: do you spain,

Italië: do you italy

Rentalcar

Reserveer je auto reeds op voorhand! 

Documenten:

Controleer zeker voor vertrek de geldigheidsduur van de paspoorten en rijbewijs, indien je internationale vluchten neemt moet je steeds een internationaal paspoort aanvragen!

Indien jullie nog vragen hebben, stuur dan gerust een email naar ottomersontheroad@gmail.com

 

Veel boek - en reisplezier

De ottomerekes

Milieu Controle
Passport Covers