italië

italië - regio veneto

Venetië, is natuurlijk het toeristisch hoogtepunt van deze regio Veneto, maar er zijn nog zo veel meer mooie steden, denk maar aan Verona -  Vicenza - Padua - Soave en Mantua (regio Lombardije)

We vlogen met Ryanair naar Verona en huurden een auto voor een 4-tal dagen.

We verbleven in het B&B AL Montegallo in Sarego, een gezellige, kleinschalige B&B centraal gelegen in een rustige omgeving met zwembad.

IMG_5374.jpeg
b&b1.PNG
b&b.PNG
b&b2.PNG
IMG_3847.jpg

Tips

Verona is natuurlijk erg beroemd vanwege het balkon waar Julia het jawoord gaf aan Romeo.  

Maar Verona is misschien nog beroemder vanwege haar grote 2000 jaar oude Romeinse Arena waar prestigieuze opera voorstellingen worden gehouden.

Verona heeft een aantrekkelijk middeleeuwse centrum, een kasteel, musea en winkelcentra.

Piazza delle Erbe en Piazza Bra zijn ideale plekken om na te genieten van jullie dag met een Spritz Aperol! 

Padua een nog niet toeristische pareltje met een rijke geschiedenis. 

Het hart van de stad is de universiteit, gesticht in 1222 samen met de vele studenten zorgt dit dat er in de stad een zeer gezellige sfeer is.

Ga zeker eens kijken bij de botanische tuin (Orta botanica), het plein Prato delle Valle en wandel via de Via Umberto I met zijn mooie façades naar de architectonische gebouwen van het Piazza delle Erbe, het Piazza dei Frutti en het Piazza dei Signori,  het ommuurde zeventiende-eeuwse fort, binnenin kan je een gigantisch kiezelwindkompas bewonderen, de Rosa dos Ventos, 

Vicenza  ligt in het hart van het Venetiaanse laagland, aan de voet van de Monti Berici.

Het is de stad van Palladio (1508 – 1580), die hier als metselaar begon en uitgroeide tot de invloedrijkste architect van zijn tijd.  In de stad hangt een zeer aangename gezellige sfeer.

Het hart van de oude stad is het Piazza dei Signori. 

Dit plein wordt gedomineerd door het Palazzo della Ragione (de basiliek) Ga hier zeker eens genieten van een kop koffie of aperitief op een van de vele terrassen!

Mantua is een eeuwenoude stad, meer dan 2000 jaar voor Christus gesticht.

Vooral in de late Middeleeuwen en de Renaissance is, door de machtige familie Gonzaga, de stad verrijkt met monumenten en kunstwerken.  Bij het binnenrijden van Mantua via de Ponte di San Giorgio heb je al meteen een prachtig zicht op de skyline van de stad.

In 2016 was deze stad de culturele hoofdstad van Italië, kuier door de kleine straatje en ga zeker een kijkje nemen in het Palazzo Ducale en Palazzo Tè, het kasteel Castello di San Giorgio

Soave  is een klein wijnstadje dat nog dateert uit de Romeinse tijd. Het wordt omgeven door middeleeuwse muren en met wijngaarden bedekte heuvels. Te voet ontdek je zo het kleine centrum en waarschijnlijk kom je al snel uit bij het imposante 13e eeuwse kasteel, een bezoek meer dan waard. Genoeg rondgekeken? Ga dan op een van de terrasjes de Soave wijn proeven !

IMG_3869.jpg
IMG_3892.jpg
IMG_4014.jpg
IMG_4016.jpg
IMG_1874.JPG
IMG_3975.jpg
IMG_3864.jpg

italië - regio lombardije

We besloten een kleine rondreis tussen Bergamo - Milaan - Coma - Lecco en Genua te doen..

We vlogen met Ryanair naar Bergamo en huurden een auto voor een 4-tal dagen.

Onze B&B was centraal gelegen in de driehoek Bergamo - Como  en Milaan 

We kozen voor de Agriturismo II Boschetto de boerderij Il Boschetto is gelegen in Ornago in het Rio Vallone-park, met een oppervlakte van meer dan 1.500 hectare met zwembad

en op het domein is er ook een grote accommodatie voor paarden.

IMG_2966.jpg
italie.PNG
IMG_2965.JPG
italie.1PNG.PNG
IMG_2884.JPG

Tips

Bergamo is een van de mooiste steden van Noord-Italië.

Deze oude stad ligt boven op een heuvel en wordt omringd door Venetiaanse stadsmuren.

De Città Alta, het oude middeleeuwse centrum van Bergamo, is erg sfeervol en zit vol met leuke restaurantjes, winkeltjes en terrasjes waar je lekker buiten kan zitten,  zeker een aanrader om eens te bezoeken!

Milaan  parkeer je auto buiten Milaan en kom met de metro veel gemakkelijker,

 wij parkeerden onze auto  bij  Cologno Nord, daar is een grote parking voorzien, metrokaartjes kopen doe je bij de lokale krantenwinkel. Wij zijn aan Lanza afgestapt, vlakbij het Castello Sforzesco

een 14e-eeuws fort gebouwd door Francesco Sforza , Hertog van Milaan.

Bezoek ook zeker de Galleria di Vittorio Emanuele II met haar prachtige koepel en vele designwinkels. Loop vervolgens door tot aan Piazza Scala waar het bekendste opera gebouw van de wereld ligt.

andere belangrijke bezienswaardigheden zijn Piazza Duomo, Sant’Ambrogio, Parco Sempione,...

Wij gingen een hapje eten in de gezellig wijk van Navigli is een sfeervolle en gezellige wijk van Milaan. Deze bevindt zich rond de twee kanalen is en zit vol met restaurantjes en leuke barretjes.

Zowel s’avonds, overdag als in het weekend, is het hier erg gezellig en vind je hier veel Milanesi.

Como  Het oude stadscentrum van Como ligt direct aan het Comomeer en is omgeven door een oude stadsmuur. Het centrum is voet te bereiken via een van de diverse toegangspoorten in de stadsmuur.

Auto’s zijn in het grootste gedeelte van het oude centrum niet toegestaan dus parkeer je erbuiten, wij kozen voor Parking Quatro Ponto, een ondergrondse, betalende parking.

Wandel door de smalle straatjes, ga zeker eens kijken bij het Domo van Como, het park Como of neem een watertaxi 

naar diverse andere plaatsen aan het Comomeer.

Lecco ligt aan het zuidpunt van de oostelijke arm van het Comomeer, vaak wordt dit gedeelte van het meer ook wel Lago di Lecco genoemd. Het centrum van de stad wordt gevormd door Piazza XX Settembre, het oude marktplein, omgeven door galerijen met kleine winkeltjes en overheerst door de antieke Torre Viscontea, de toren van het vroegere kasteel van de Visconti’s.

Ook vind je hier het Piazza Cermenati, een belangrijk handelscentrum dat direct vanaf het water toegankelijk is, met de Prepositura uit de vijftiende eeuw, het Palazzo del Pretorio en het Palazzo delle Paure.

Nood aan meer avontuur? Neem dan de kabellift naar Piani d'Erna,

Piani d’Erna is een plaats boven Lecco, op een hoogte van 1375 meter op de Monte Resegone.

Met de kabelbaan vanuit Malnago kun je hier naartoe en geniet je van een fantastisch uitzicht op het Comomeer en Lecco stad.  De kabelbaan is het hele jaar door geopend.

Genua  grotendeels autovrij en een deel van het historisch centrum staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst Het oude middeleeuwse centrum, Centro Storico, met stadsmuren, poorten en heel veel smalle en donkere straatjes met kleine winkeltjes is goed bewaard gebleven.

Naast het middeleeuwse centrum is er ook een deel van de binnenstad dat tussen de 16de en 17de eeuw is gebouwd. Hier vindt u de beroemde 16de-eeuwse stadspaleizen aan de Via Garibaldi Palazzi van Via Garibaldi,  samen met de omliggende straten Via Balbi en Via Cairoli staat Via Garibaldi op de werelderfgoedlijst.Genua is ook een havenstad, ga daar ook zeker eens kijken, er zijn tal van restaurants, cafés en historische schepen.

69F18797-2661-4D01-91F0-CAEE2B22C82D.JPG
IMG_2897.JPG
IMG_3156.JPG
IMG_2987.JPG
IMG_3139.jpg
IMG_2912.JPG