Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt vertrekken we richting Kaapstad.  Na een tussenstop bij de supermarkt rijden we met onze picknick in de auto aan een stuk door naar Stony Point Nature Resevere in Betty's Bay, reken op een rit van 380 km in 4h30 door een prachtig decor van verschillende landschappen.

Stony Point Nature Reserve

R20 per persoon (€ 1.17) is de thuisbasis van een van de grootste succesvolle broedkolonies van de Afrikaanse pinguïn ter wereld. Het natuurreservaat ligt in het schilderachtige kustplaatsje Betty's Bay in de Overberg en herbergt een unieke kolonie van Afrikaanse pinguïns.

Je kan op deze wijze de prachtige pinguïns van dichtbij te bewonderen door te wandelen op pad dat door de kolonie loopt. Zo kan je ze observeren in hun dagelijkse activiteiten zonder ze te storen. Ook zie je er de drie soorten aalscholvers. De gekroonde aalscholver, de Kaapse aalscholver ende Bank-aalscholver, die broeden allemaal op de buitenste rotsen. 

De kolonie ligt op de plek van het oude Waaygat Whaling Station, dat vroeger werd gebruikt om walvisvlees te oogsten en te verwerken, 1900-1930. Restanten van de machines en infrastructuur voor deze langlevende industrie zijn nog steeds te vinden op de site.

Dit is een veel mindere toeristische plaats om de pinguïns van dichtbij te zien, je kan ook naar Boulders Penguin Colony, R160 per volwassene ( €9.36 ) R80 per kind ( €4.68 ) gaan, maar dan betaal je een pak meer en veel meer volk.

 

IMG_5947~photo-full.jpg
IMG_5800~photo-full.jpg
IMG_6575~photo_edited.jpg
StonypointPenguins2.jpg

Na ons bezoek rijden we langs de mooi kustlijn verder naar Kaapstad....

IMG_5823.jpg
IMG_5820.jpg

Eenmaal aangekomen en ingecheckt in ons hotel, besluiten we om er nog even op uit te trekken en rijden we naar Camps Bay Beach.  Een mooie baai niet ver van Kaapstad, omringt met toffe winkeltjes en eetcafés, waaronder het HardRockCafé, en dit mag met mijn tieners in huis nooit ontbreken.

im-91350.jpg
IMG_5831.jpg

Hippo Boutique Hotel, Kaapstad:

2 x triple room incl. ontbijt (2 x 3 pers.) voor 3 nachten.

Proper hotel met ruime kamers voor 3 personen, centraal gelegen en beveiligde parking voorzien. Hou er rekening mee dat je geen kamers op de eerste verdieping neemt, want dan lig je net boven het restaurant en sportcafé.  Pas na middernacht vermindert het geluid.

index.jpg
index2.jpg

De volgende dag vertrekken we richting de Kaap de Goede Hoop met onderweg een aantal stops.

In Hout Bay gaan we het water op met Drumbeat Charters

R110 per volwassene ( €6.5) R60 per kind(€3.5)

Van hieruit kan je vertrekken per boot naar Duiker Eiland om naar de zeeleeuwen te gaan kijken en je ruikt ze ook al op voorhand! Eenmaal ter plaatse blijft de boot ongeveer een 20 tal minuten bij het eiland hangen, dit geeft je de mogelijkheid om de nodige foto's te nemen.

Eenmaal terug aan land vertrekken we richting Chapmans Peak, vooraleer je de route op mag moet je eerst tol (R50 of € 2.85) betalen.

De volledige weg is officieel open van 1922, maar werd in 2000 gesloten wegens te onveilig door de verschillende incidenten veroorzaakt door vallend rotspuin.  Na een grondige renovatie ging de weg terug open in 2003 om in 2008 terug te sluiten.  De bouwwerkzaamheden duurden meer dan een jaar, pas op 9 oktober 2009 werd Chapman's Peak Drive heropend en is sindsdien open gebleven, zij het met tijdelijke sluitingen voor routineonderhoud en tijdens gevaarlijke weersomstandigheden.

We rijden verder langs de kustlijn via het dorp Kommetje naar de Misty Cliffs, prachtig strand en kustlijn ook ideaal om te surfen of kitesurfen.

Onze tocht zet zich verder naar Kaap de Goede Hoop..

Eenmaal aangekomen is het even aanschuiven naar de ingang en reken op

R320 per volwassene per dag (€18.23)
R160 per kind per dag (€9)

Volg nu de route naar het meest zuidelijke punt van de kaap, eenmaal ter plaatse is er een ruime parking voorzien.  Parkeer je auto hier en ga verder te voet, breng zeker een bezoek aan het bezoekerscentrum van Buffelfontein, waar informatie te vinden is over waar en wanneer je moet uitkijken naar bepaalde planten en dieren afhankelijk van het seizoen en dat vol staat met informatieve bewegwijzering. Op dit moment worden bezoekers getrakteerd op uitstekende kijkmogelijkheden vanuit beide vuurtorens die het meest zuidwestelijke punt in Afrika sieren, één nog volledig functioneel. De vuurtoren is te voet bereikbaar of men kan via de Flying Dutchman-kabelbaan de weg naar de top aanvangen.

Schermfoto 2020-03-06 om 13.34.54.png
Parking
IMG_5915~photo-full.jpg
IMG_5896~photo-full.jpg
IMG_5956~photo-full.jpg
IMG_5912~photo-full.jpg
IMG_5901~photo-full.jpg
IMG_5947~photo-full.jpg
IMG_5903~photo-full.jpg
IMG_5952~photo-full.jpg

Om terug naar Kaapstad te rijden, kan je nu via Simonstad (Boulders Beach, pinguïns) zo naar Muizenberg Beach rijden.  Hier kan je ook nog even stoppen om naar de kleurrijke strandhuisje te kijken die typisch zijn voor hier.

Screenshot_2020-03-06 Muizenberg Beach (

Nog een andere mogelijke stop is Kirstenbosch National Botanical Garden

R75 volwassene (€4.50)

R20 Kind (€1.15)

De Garden staat bekend als een van de grootste botanische tuinen ter wereld.

Weinige tuinen kunnen de schoonheid van de omgeving van Kirstenbosch evenaren die namelijk tegen de oostelijke hellingen van de Tafelberg van Kaapstad ligt.

Het landgoed beslaat 528 hectare, waarvan 36 ha wordt gecultiveerd en de rest is beschermd gebied dat natuurlijke bossen en fynbos ondersteunt met een grote verscheidenheid aan inheemse vogels, dieren, reptielen, kikkers,...

Het natuurgebied kan worden verkend via een aantal wandelingen en paden. Een verva is de Centenary Tree Canopy Walkway.  Dit is een nieuwe gebogen stalen en houten brug die zich een weg baant door en over de bomen van het Arboretum.

The Walkway biedt je spectaculaire panoramische vergezicht over de omliggende bergen, de brug is 130 m lang en komt tot 12 meter boven de grond met een paar bredere uitkijkpunten. Het is meer dan alleen een traditionele promenade - het slingert zich als het ware als een slang door de bomen.

De Centenary Tree Canopy Walkway werd gebouwd in 2013-14 om het eeuwfeest van Kirstenbosch in 2013 te vieren en op 17 mei 2014 geopend voor het publiek..

198879-Kirstenbosch-National-Botanical-G
images.jpg

 De Tafelberg met zijn kenmerkende platte bovenkant, is ongeveer 3 kilometer breed en een van de zeven wonderen van de wereld.

Ga omhoog via de Table Mountain Aerial Cable

Tickets heen en terug.

 +18y:  8h30-13h: R360  (€20)     13h-sluit: R300   (€16)

4-17y:  8h30-13h: R180  (€10)     13h-sluit:R150    (€8.50)

Om wachtrijen te vermijden raden ze je aan om ofwel heel vroeg te gaan of in de late namiddag, wij zijn tegen 15h30 gegaan en hadden geluk .. heel weinig volk, hadden direct onze tickets en konden naar boven.  Toen we terug naar beneden kwamen (na 17h) stond er al terug veel volk aan te schuiven voor het uitzicht by night.

IMG_5968.jpg
IMG_6018.jpg
IMG_6008.jpg
IMG_5971.jpg
IMG_6003.jpg

Kaapstad, bezochten we op onze voorlaatste dag met open top en bus tours:

Hop On-Hop Off tour classic:

R245 per volwassen (€13.50)

R130 per kind (€7.30)

Verken Kaapstad op de rode bustochten met open dak en geniet van de bezienswaardigheden van de stad -  van de Tafelberg tot het V&A Waterfront, van Camps Bay tot Kirsten Bosch. Kom zo dichter bij iconische monumenten en beroemde bezienswaardigheden tijdens de sightseeing tour door Kaapstad. Met de hop-on, hop-off tours kun je het beste van deze stad verkennen, in je eigen tempo. Met meer dan 30 haltes op 4 verschillende routes, heb je genoeg mogelijkheden om uit de bus te stappen en de bezienswaardigheden en attracties van Kaapstad te verkennen die je het meest aanspreken.

IMG_6038.jpg
IMG_6036.jpg
IMG_6047.jpg