Cape Canaveral

visitor-information-hero.jpg
Knipsel3.JPG

Vertrek op tijd met een bezoek van het Kennedy Space Center heb je zeker een volle dag nodig.  Reken op een 1h14 u rijden afhankelijk van de files.

 

Kennedy Space Center

Inkomprijs: +12: $ 57,   3-11y: $47,   -3y: gratis

Er is een enorm parking aanwezig, ben je er vroeg dan kan je zeer dicht bij de ingang parkeren. Wanneer je maar één dag hebt  voor deze topattractie te bezoeken dan is een standaard ticket voldoende. Maar kom zeker op tijd, want er is echt heel veel te zien. Er zijn verschillende onderdelen:

 

Rocket Garden

Loop tussen de reuzen in de Rocket Garden en zie de evolutie van de raketwetenschap. Een ruimte-expert geeft er dagelijkse op bepaalde tijdstippen  rondleidingen door de geschiedenis van de vroege raketwetenschap.

rocket-garden-with-labels.jpg
IMG_7421.JPG

De Kennedy Space Center Tour

Bezoek de geboorteplaats van de Amerikaanse ruimtevaart door een rondrit met de bus doorheen het gebied. Tijdens de toer passeer je met verschillende levensgrote faciliteiten en kom je zeer dicht bij exclusieve  gebieden zoals het lanceercomplex 39 B. 

AMERICA'S MOON ROCKET (alleen toegankelijk als stop tijdens de toer)

Sta vlakbij de Saturn V-raket, loop door het Apollo / Saturn V-centrum onder een echte Saturn V-raket, het type raket waar mensen naar de maan gaan. Wandel onder deze raket en ervaar ten volle de grootte en complexiteit van de grootste raket die ooit door de ruimte is gevlogen. Met een lengte van 111 meter is hij 18 meter hoger dan het Vrijheidsbeeld!

Hoewel tussen 1967 en 1972 in totaal 13 Saturn V-raketten werden gelanceerd, is dit een van de slechts drie overgebleven in de Verenigde Staten. Exposities naast de raket benadrukken de assemblage en de meer dan 400.000 mensen die hebben geholpen bij het bouwen van de enorme machine. Bekijk beelden uit het Apollo-tijdperk die op de zijkant van het voertuig worden geprojecteerd en mis de dagelijkse rondleiding door elk van de drie fasen van de raket niet.

IMG_7461.JPG
IMG_7515.JPG
IMG_7453.JPG
IMG_7476.JPG
IMG_7539.PNG

Atlantis Shuttle Exhibit℠

 

 

 

Shuttle Launch Experience

Kom langs voor een simulatie van de acht en een halve minuut, klim in een van de spaceshuttle die een baan om de aarde draaien! Betreed het hart van Space Shuttle-operaties voor een prelaunch-briefing door veteraan Space Shuttle-commandant Charles Bolden. Eenmaal aan boord, ervaar je wat ervaren NASA-astronauten

" het beste " noemen om aan boord van de spaceshuttle te vliegen.

en de films in de IMAX bioscopen zitten bij de standaard entreeprijs inbegrepen.

Met andere woorden een dagje vol ruimtevaart, ogen opentrekken en genieten samen met het gezin.

 

 

IMG_6776.JPG
IMG_7201.JPG

Homosassa Springs

IMG_6741.JPG
IMG_6625.JPG
IMG_6733.JPG
IMG_8689.JPG