17872706957039678.jpg

REIZEN MET KINDEREN

 

die extra zorgen nodig hebben ..

 

Diabetes type 1  

Sedert september 2015 heeft onze oudste zoon diabetes type 1, toen was hij 8 jaar oud...in het begin was het echt zoeken om hem stabiel te krijgen.  Frederik is een zeer actieve en sportieve jongen, voetbal en veel sporten doet hij bijna dagelijks .. hierdoor kent hij zijn lichaam zeer goed!

Maar dit houdt ons en hem niet tegen om samen de wereld te ontdekken!

Reizen met een kind dat diabetes type 1 heeft, is aanpassen.. terug op stap met een rugzakje... gevuld met allerlei materiaal oa scanner, prikker, strips, naalden, dectro, fanta,...

Hou rekening met:

- zorg voor de nodige documenten, reisdocument/attest kan je krijgen bij je conventie of dokter (zeker als je met het vliegtuig reist)

- voorzie koeling voor de reserve insuline, wij gebruiken zakjes van Frio op basis van kristallen.

Even 10 minuten in water leggen, de kristallen zwellen op en houden de insuline voor minstens 45 uur op een veilige temperatuur. 

- neem reserve voorschriften mee! In elk land kan je bij een apotheker je insuline bestellen en hou je rekening bij, soms kan je hiervan nog iets terugkrijgen via je ziekenfonds.

Douane:

 

- scanner, spuiten, insuline,.. mogen door de douane scanner... de nieuwe reserve sensor niet!

Deze neem je zelf mee door het douane poortje met je document, hiervan zijn ze al vaak op de hoogte.

- neem druivensuiker mee in plaats van Fanta/cola om op te suikeren... deze wordt vaak eruit gehaald en geweigerd.. desondanks de nodige documenten.