Vanuit Plettenberg rijden we via een tussenstop in Knysna naar Oudtshoorn, ongeveer een 150 km rijden.

We stoppen even in Knysna om te genieten van de mooie uitzichten over de lagune. 

Rij naar de Heads, langsheen de lagune en tussen de mooie villa's helemaal naar boven daar is er parking voorzien en wandel naar de Head Lookout - en Knysna Beach Lookoutpunten.  Hier heb je een mooi zicht over hoe de zee en de Knysna rivier samenvloeien.  Rij erna naar beneden en ga iets eten in het East Head eetcafé en geniet van de zon, zee en het uitzicht.

 

IMG_5603.jpg
gallery-2.jpg
IMG_5609.jpg

In Knysna centrum kan je ook nog even stoppen bij het waterfront, er is een ruime parking voorzien aan Grey Street.  Geniet van de vele lokale winkels en cafés.  Erna rijden we door naar Oudshoorn, ongeveer nog een 1 uur 30 minuten rijden.  Tijdens de rit zie je het landschap veranderen, je gaat van temperaturen van 23-25 graden naar 34 graden.  Het verschil is groot, het valt ons onmiddellijk op bij het uitstappen van de auto in Outshoorn als we bij ons hotel toekomen.

IMG_5619.jpg
IMG_5947~photo-full.jpg
IMG_5947~photo-full.jpg
IMG_6003.jpg

Protea Hotel Riempie Estate

2 x family room incl. ontbijt (2 x 3 pers.)

voor 2 nachten

Een mooi hotel net iets buiten het centrum van Oudshoorn, alle kamers zijn verdeeld in goed ingerichte rietgedekte rondawels.  Onze kamers liggen vlakbij het zwembad, ideaal met de kinderen.  Even pauzeren, rusten na al die lange dagen en vele kilometers rijden en genieten van de heerlijke warme zon

 

Geniet van het beste dat Oudtshoorn te bieden heeft vanuit het comfort van Protea Hotel Riempie Estate - een gezellige landelijke sfeer in een rustige omgeving. Het ligt dicht bij de exotische krokodil- en struisvogelboerderijen waar de stad bekend om staat.

grjri-exterior-0015-hor-clsc.jpg
grjri-pool-0012-hor-clsc.jpg
grjri-family-0026-hor-clsc.jpg

Vanuit het hotel kan je verschillende uitstappen doen.

Bezoek de struisvogelboerderij, the Ostrich Show Farm in Oudtshoorn.  Een interessante rondleiding van ongeveer 45 minuten langs de struisvogels, ze leggen je het groeiproces van van begin tot een volwassen struisvogel uit.  De kinderen mogen de eiren oprapen, er zelfs op gaan staan en een aantal struisvogels eten geven. 

Het was een leerrijke ervaring voor ons allen!

Cango Wildlife Ranch, een soort van kleine zoo met rondleidingen om in contact te komen met de dieren en waar je Crocodile Cage Diving kan doen.  Het sprak ons niet zo echt aan, eenmaal je de dieren in hun natuurlijke habitat hebt gezien tijdens de safari's lijkt een zoo zo tristig.

De Cango Caves Zipline liggen op 1 km van de wereldberoemde Cango Caves. Dit is een leuke activiteit voor zowel jong en oud.  Er zijn dubbele lijnen zodat je met twee tegelijkertijd  samen kan ritsen. Het eerste platform bevindt zich in de buurt van de ingang van de Cango-grotten en ligt op 180 meter van platform twee, vanaf hier moet je een korte wandeling van ongeveer 200 meter naar platform drie maken. Tijdens deze wandeling moeten gasten 102 treden naar beneden lopen om op Platform 3 te komen. Het uitzicht vanaf Platform 3 is spectaculair en biedt ons de mogelijkheid om het mooie landschap van dit historische gebied te bewonderen. De afstand van platform 3 tot 4 is 500 m en eindigt vlak naast het restaurant. Al het materiaal is voor je voorzien en vanuit het restaurant worden we met de pendeldienst naar boven gebracht. 

De Cango Caves, bezoek de oude, spectaculaire grotten.  Een van de grote trekpleisters van Oudshoorn.

IMG_6567~photo.JPG
IMG_6562~photo.JPG
IMG_6559~photo.JPG

Wil je nog een game drive doen? Niet ver van het hotel ligt Buffeldrift Came Lodge.

Al is het maar om eens te gaan eten, een enorm mooi decor met een prachtig uitzicht, je moet voor avondeten wel op voorhand reserveren, anders zou het wel eens kunnen dat het volzet is.  Hier eten is echt de max, je ziet de wilde dieren vlak voor je terwijl je geniet van lekker eten.

 

IMG_5743~photo-full.jpg
IMG_6572~photo.JPG
IMG_5749~photo-full.jpg