The Bayview Hotel, Plettenbergbay

3 x standaard dubbel incl. ontbijt

(3 x 2 pers.) voor 3 nachten

Het Bayview Hotel ligt in het hart van Plettenberg Bay vlak aan de beroemde tuinroute en dichtbij het mooie strand. Van hier uit kan je verschillende excursies doen, zoals duiken, vissen, wandelen, bungeejumping, 's werelds grootste vogelreservaat, Monkeyland, het olifantenreservaat en dolfijnen en walvissen spotten.

Wij besloten om te gaan wandelen in  The Tsitsikamma National Park.

Toegangsprijs tot het park excl. de activiteiten:

R248 per volwassene per dag
R124 per kind per dag

 

Zorg ervoor dat je tijdig vertrekt en neem je zwemgerief mee, je kan hier namelijk een volledige dag doorbrengen met allerhande activiteiten o.a. kajakken, zwemmen en het wandelen van de verschillende trails. Tevens is ook een restaurant, bungalows, camping, een supermarkt en een winkel aanwezig. 

Dit park staat ook bekend om zijn grote hangbruggen over de Storm River, op deze wijze heb je een mooi uitzicht over de Storm River en de kloof.

IMG_5448~photo-full.jpg
IMG_5437~photo-full.jpg
IMG_5429~photo-full.jpg
IMG_5947~photo-full.jpg
IMG_5700~photo-full.jpg

Oudtshoorn, waar

verblijven en activiteiten

In de namiddag zijn wij begonnen aan een stuk van het Ottertrail, een trail die eigenlijk uit 5 dagen bestaat, maar de eerste 3.5 km is open voor iedereen. Neem voldoende water mee en doe goed schoeisel aan! Het is in het begin nog een redelijk gemakkelijk parcours maar na een 1 km begint wordt het toch klimmen en klauteren... maar het einde, de waterval is wel de vermoeiend wandeling echt wel waard!

IMG_5515~photo-full.jpg
IMG_5503~photo-full.jpg
IMG_5511~photo-full.jpg
IMG_5496~photo-full.jpg

Een dagje aan het strand

Na de actieve dag van gisteren wordt het voor ons vandaag een rustdag, het beloofd een prachtige warme dag te worden van 25 graden.

Vanuit het hotel kan je te voet naar het strand, je passeert langs uitkijkpunten om walvissen en dolfijnen te kunnen spotten, maar jammer genoeg is het seizoen van de walvissen net gedaan. 

Je kan ze hier gemakkelijk zien tijden de maanden van juli tot november.

Na een mooie strandwandeling besloten de kinderen om te zwemmen in de zee, de grote stevige golven vormen een enorme uitdaging! Je kan ze vergelijken met die  van de Atlantische Oceaan.  Vlakbij het strand is er een tof gezellig eetcafé The Lookout Deck waar je vanaf het terras uitzicht hebt op het strand.

IMG_5588~photo.jpg
IMG_5529~photo-full.jpg
IMG_5555~photo-full.jpg
IMG_5576~photo-full.jpg

Wat is er in de omgeving nog te doen?

 

Knysna Elephant Park

is het eerste in zijn soort in Zuid-Afrika en biedt een thuis voor weesolifanten. Ervaar een intieme ontmoeting met deze intelligente, zachte reuzen in hun door vrije uitloop gecontroleerde omgeving.

Avonturen op de oceaan

Met de boot de zee op om de grote walvissen in de baai te zien (enkel van juli tot november). Of voor interactie met onze dolfijnensoorten en de mogelijkheid om de vele andere wonderen van de baai te ervaren: vogels, zeehonden, haaien, geschiedenis en nog veel meer.

Monkeyland Primate Sanctuary

In Monkeyland kan u tijden een aapsafari verschillende soorten primaten spotten  zoals kapucijnaapjes, ringstaart en zwart-witte ruches lemurs, buff gibbons, eekhoornapen en zwarte brulapen.

Robberg Nature Reseve

Robberg, 8 km ten zuiden van Plettenberg Bay is niet alleen een natuurreservaat, maar ook een nationaal monument en werelderfgoed. De rotsen uit deze regio gaan 120 miljoen jaar terug en in enkele grotten langs het schiereiland zijn aanwijzingen gevonden voor bewoning uit het midden- en later stenen tijdperk.

Als bezoekers kan meer informatie vinden in het interpretatiecentrum over de geschiedenis van het eiland maar ook over de verschillende diersoorten die zich op en rond het eiland bevinden. Je kan hier ook de zeldzame blauwe duiker en de kleinste antilope van de West-Kaap spotten, terwijl je prachtige wandelingen maken dit met of zonder begeleiding.