Portugal

Lagos

Lagos gelegen in de Algarve, is de zuidelijkste regio van Portugal! Deze is gezegend met een pittoreske kustlijn en enkele van de mooiste stranden van Portugal. De zomers in de Algarve zijn heet en droog en de winters kort en mild. Wij gingen tijdens de maand april, zonnig maar nog te koud voor in de zee te gaan.


In deze regio vind je levendige kuststadjes, enkele van de beste golfbanen van Portugal, prachtige zandbankeilanden en lagunes en natuurlijk adembenemende stranden waar surfers het beste van zichzelf geven.

We vlogen met Ryanair naar Faro, hier huurden we een auto voor een 6-tal dagen, hou er rekening mee dat een auto huren in Portugal vaak samen gaat met achteraf nog extra péage kosten.. het gebruik van de autostrade wordt geregistreerd en achteraf verrekend.

 

We verbleven in het Hotel Cascade Wellness Resort Hotel in Lagos. 

We kiezen steeds voor een kamer met enkel ontbijt, zodat we de vrijheid hebben om de omgeving te ontdekken en niet gebonden te zijn aan uur en locatie. 

IMG_0503.JPG
algarve.PNG
algarve2.PNG
algarve1.PNG
IMG_0501.JPG

Tips

Lagos: een levendige badplaats met veel gezellige restaurants en winkeltjes. maar de stad was ook van historisch belang tijdens de periode van de ontdekkingsreizigers.. je vind er middeleeuwse kasteelmuren, sierlijke kerken en stevige dijken die jaarlijks heel wat bezoekers lokken, maar het zijn vooral de indrukwekkende kliffen en grotten die de show stelen.

Verwacht je aan idyllische stranden met  azuurblauw water en heel veel zon.  Lagos is ook de ideale plek om dolfijnen te gaan spotten op zee of om te snorkelen. 

Sagres de meest zuidwestelijke stad van continentaal Europa. Het is de minst ontwikkelde kustplaats van de Algarve en heeft daardoor zijn charme goed kunnen bewaren. Je vind er een zeevaartschool,  opgericht Prins Henry de Navigator (1394-1460) die het begin inluidde van de tijd van de Portugese ontdekkingsreizen.

Bezoek zeker het ommuurde zeventiende-eeuwse fort, binnenin kan je een gigantisch kiezelwindkompas bewonderen, de Rosa dos Ventos, dat Prins Henry zelf gebruikt zou hebben. Ook de aangrenzende vijftiende-eeuwse kapel Nossa Senhora da Graça werd op zijn bevel gebouwd.

Faro Vooral de Cidade Velha, de oude stad, is een bezoekje waard. Het stadscentrum wordt omgeven door stevige verdedigingsmuren en bevindt zich op Romeinse en Moorse fundamenten.

Neem ook zeker vanuit faro de boot naar Ilha Deserta, een verlaten eiland om helemaal de drukke stad te vergeten.

Grotten en mooie stranden Ga erop ontdekking langs de authentieke, rotsige kustlijn met oude vissersdorpjes en sprookjesachtige baaien. De Ponta da Piedade in Lagos is de populairste rotsformatie en Praia de Dona Ana staat te boek als het mooiste strand van de Algarve. De meest sprookjesachtige plek is evenwel Algar de Benagil.