• Ottomers on the road

MADRID ontdekken met kinderen?

Bijgewerkt op: 19 jun.

Wat een mooie stad! Wandel door de oude gangen van het Palazzo Realo, ga shoppen op de Gran Via in de prachtige oude huizen, zoek de rust op of ga met een bootje varen op het meer in het prachtige Park Retiro en voor de sportfans heb je de twee voetbalploegen Real Madrid en Atletico Madrid!


De grootste stad van Spanje, centraal gelegen en tevens één van de grootste steden van Europa. De stad zelf heeft ruim 3 miljoen inwoners, terwijl groot Madrid ver boven de zes miljoen inwoners uitkomt. Madrid is binnen Spanje veruit de belangrijkste stad op cultureel, politiek en economisch gebied. In de stad staan dan ook enkele van de meest belangrijke musea, en het grootste Koninklijke paleis van Europa!


We bezochten het Palazzo Realo waar we de door de koninklijke gangen en vertrekken wandelden en gingen iets drinken op Plazza Majo, het centrale plein van de stad omgeven met prachtige gebouwen.


We verbleven in een appartement dat gelegen was in de regio Barrio de la Latina ! Dit is levendigste en oudste wijk van Madrid met een wirwar van smalle straatjes en pleintjes vol tapasbars, kleine cafés en vintage winkeltjes, met op zondag de bekende rommelmarkt El Rastro van 10h -14h!
Madrid beschikt over een enorm goed Metro netwerk, dat zelf verbonden is met de luchthaven van Madrid, de roze metrolijn 8 verbindt de luchthaven met alle delen van de metro van Madrid!

Zo geraak je gemakkelijk en snel tot in het centrum van de stad.

Reken op € 5 per persoon per rit


Tips

Plaza de toros Las Ventas

De arena voor de stierengevechten van Madrid, Las Ventas, in de wijk Salamanca is de grootste van heel Spanje en de op twee na grootste van de hele wereld! Onze kinderen waren zeer onder de indruk! Ontdek samen de arena en het museum en waan je een echte toreador!


El Retiro Park


Ideaal om even de drukte van de stad te ontlopen, wandel door de mooie brede lanen of vaar met een roeibootje op het meer. Ideaal om de kinderen even te laten spelen of ontspannen.
Cybele Palace

Ooit ontworpen in 1919 door Spaanse architecten als hoofdkantoor voor de Post- en Telegraafdienst, maar gerestaureerd in het begin van de 21e eeuw en omgebouwd naar het stadhuis. Maar wat veel mensen het niet weten, is dat het stadhuis van Madrid open is voor toeristen en dat je naar achtste verdieping kan om te genieten van het beste uitzicht op het stadscentrum.


Gran Via

Zin om te shoppen? Ga dan naar de Gran Vía, de bekendste winkelstraat in Madrid! 1300 meter lang en meer dan 100 jaar oud. Velen vergelijken de straat met Broadway in New York of Oxford Street in Londen. Je kan er in ieder geval genieten van prachtige architectuur, mooie winkels, luxe hotels en een aantal theaters. Het meest bekende gebouw aan de Gran Vía is het Metropolis gebouw met een vierentwintig karaats goud versierde koepel en daarop een beeld ‘Winged Victory’ van beeldhouwer James Frederick Coullaut.

Verder kan je er nog winkels zoals Primark, H&H, Zara,... vinden.

Een ideaal voor mijn shoppende meiden!Real Madrid - Bernabue Stadion

Met 4 voetballers in huis en 1 grote fan van Real Madrid was een bezoek aan het voetbalstadion een must! Gebouwd in 1947 met de naam van Santiago Bernabéu

sinds 1955, het stadion is centraal gelegen, vlakbij belangrijke invalwegen van Madrid en met een capaciteit voor 81 044 mensen! Wij kozen voor de volledige Tour, geniet hier van een rondleiding langsheen het hart van de ploeg, het museum, ga langs in de kleedkamers, de persruimte, wandel door de spelerstunnel en neem plaats in de stoelen waar de spelers zitten! Koop je tickets online, je krijg onmiddellijk € 3 korting!

Tickets: 5 - 13j: € 12 +14j: € 15

Eten

Ôven - Mozzarella Bar

Met kinderen altijd een succes, we zijn dan wel in Madrid, maar als ze kunnen kiezen gaan ze altijd voor de Italiaanse keuken.

Je hebt er keuze uit verschillend voorgerechten zoals salades, hun specialiteit in burrata's, pasta's en pizza's.. je kan zelfs een pizza in speltdeeg vragen!


Madrid met kinderen? Absoluut! We vonden het super om even de beginnende koude in België te ontvluchten en de heerlijke warme stad Madrid te ontdekken!49 weergaven0 opmerkingen