Ontdek Madrid met kinderen

Kan je Madrid ontdekken met kinderen? Absoluut! Wandel met de kinderen door de oude gangen van het Palazzo Realo. Ga shoppen op de Gran Via in de prachtige oude huizen of ga met een bootje varen in het prachtige Retiro Park. Zin in iets actiefs? Voor de sportfans heb je de hier twee voetbalploegen Real Madrid en Atletico Madrid met beide een prachtig voetbalstadion!

Waarom Madrid ontdekken met de kinderen

Is de grootste stad van Spanje, centraal gelegen en tevens één van de grootste steden van Europa. De stad zelf heeft ruim 3 miljoen inwoners, terwijl groot Madrid ver boven de zes miljoen inwoners uitkomt. Madrid is binnen Spanje veruit de belangrijkste stad op cultureel, politiek en economisch gebied. In de stad vind je dan ook enkele van de meest belangrijke musea en ook het grootste Koninklijke paleis van Europa!

Vliegtickets en appartement Madrid

Vliegtickets Madrid via Ryanair

Gebruik momondo, skyscanner of google flights om de goedkoopste vliegtickets te vinden. Wij vlogen via Ryanair vanuit Brussel Charleroi voor 65 euro per persoon. Een goedkope vlucht om even de herfst in België te ontvluchten en Madrid met de kinderen te gaan ontdekken. In Madrid was het toen een aangename warme temperatuur van 22 graden.

Appartement via Booking.com

Ons gekozen appartement om samen met de kinderen Madrid te ontdekken ligt in de regio Barrio de la Latina! Dit is levendigste en oudste wijk van Madrid met een wirwar van smalle straatjes en pleintjes vol tapasbars, kleine cafés en vintage winkeltjes, met op zondag de bekende rommelmarkt El Rastro van 10h -14h!

We kozen voor het appartement Friendly Rentals NoMaD La Latina gelegen tussen de metrostations Puerto de Toledo en La Latina.  Het appartement bestaat uit keuken, badkamer, 2 slaapkamers, een uitkapzetel voor 2 personen en een groot terras.

Geen lift aanwezig, in de omgeving zijn er tal van kleine supermarkten en de metro is vlakbij.

Metro van Madrid

De ideale manier om Madrid te ontdekken met de kinderen is door gebruikt te maken van de metro. Bij aankomst op de luchthaven kan je onmiddellijk via de metrostations van de luchthaven overstappen op het metronetwerk van de stad. Het vliegveld heeft twee metrostations, namelijk Aeropuerto T1-T2-T3 en Aeropuerto T4. De roze metro lijn nr 8 verbindt de luchthaven met het metronetwerk van Madrid.

Onze tips

  • Metro open van 06.00 uur en 01.30 uur.
  • Gemiddeld iedere 5 minuten vertrekt er een metro vanaf het vliegveld, de totale reistijd naar het centrum is ongeveer 35 minuten.
  • ticket € 5,00 (€ 3 toeslag luchthaven + € 1,50 – € 2 voor metrorit) enkel
  • metrokaarten van 10 ritten te koop en niet persoonsgebonden.
 Madrid plan metronetwerk
Madrid plan metronetwerk

Onze tips om Madrid met de kinderen te ontdekken

Ontdek Palacio Real Madrid

Houden je kinderen van prinsen en princesses? Ontdek dan samen met je kinderen in Madrid het indrukwekkende koninklijke paleis. Wandel en ontdek samen met je kinderen de vijfentwintig mooi aangeklede kamers van het Koninklijk paleis. Wist je trouwens dat dit paleis meer dan drieduizend kamers heeft?

Het Palacio Real is de officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie. Het wordt vooral gebruikt als werkpaleis en om gasten te ontvangen. Het is gebouwd in de achttiende eeuw in opdracht van Philip V en naar een idee van Filippo Juvarra. Hij is een Italiaanse architect die bekend was om zijn barokke stijl. 

Onze tips

  • Vanaf de Plaza de la Armeria heb je een bijzonder mooi zicht op het paleis en de entree. Aan de zijkant, ten oosten van Palacio Real, is de Plaza de Oriente gelegen. 
  • Op woensdag is het Palacio Real gratis te bezoeken. De andere dagen betaal je een entree.
  • Boek je tickets op voorhand online, en kies je tijdslot. tickets: 
    • + 65j: € 6
    • 17- 64j: € 12
    • 5 – 16j: € 6
    • 4j: gratis

Ontdek Plazza Mayor in Madrid

In het centrum van Madrid, dichtbij de Puerta del Sol, vind je het prachtige plein Plaza Mayor. Ontdek met je kinderen dit prachtige plein van Madrid. Op het centrale punt van het plein staat het standbeeld van koning Philip III uit de zeventiende eeuw. Van hieruit heb je een mooi uitzicht op de mooie gebouwen die rond het plein staan, vooral het speciale pand Casa de la Panaderia met de kenmerkende klokken en de beschilderde gevels steekt er enorm uit.

Ontdek El Retiro Park in Madrid

Op zoek naar wat rust? Trek dan met de kinderen naar het groot openbaar park El Retiro in Madrid. In de directe omgeving tref je bezienswaardigheden als het Prado Museum, Puerta de Alcalá en het treinstation Estación de Atocha met daarnaast het monument voor de bomaanslagen in 2004.

Wanneer je het park binnenkomt via de ingang aan de Calle de Alcalá kom je in een prachtige aangelegde tuin terecht met keurig gesnoeide bebossing en aangelegde wandelpaden.

Daar waar vroeger de beekjes stroomden, zijn er nu brede lanen aangelegd, het park was vroeger de place to be voor de  koninklijke familie en de ‘upper class’ om vooral in het weekend met paard en wagen te flaneerden. 

Ontdek samen met de kinderen in het El Retiro park van Madrid het meest indrukwekkend Monument van Alfonso XII in het kunstmatig aangelegde meer Estanque del Retiro. Dit meer werd in de zeventiende eeuw aangelegd in opdracht van Philip IV om er het spel zeeslag te kunnen spelen.  Nu is het een erg populaire plek als recreatiegebied en je kan er zelfs een roeibootjes huren.

Nog tijd over? Ga dan zeker verder met de kinderen op ontdekking in het park want er zijn nog tal van andere mooie monumenten en gebouwen te vinden.

Plaza de toros Las Ventas

Ontdek met de kinderen de arena voor de stierengevechten van Madrid, Las Ventas, staat in de wijk Salamanca. Het is de grootste van heel Spanje en de op twee na grootste van de hele wereld! De Plaza de toros, gebouwd in Moorse stijl heeft plaats voor ongeveer 25.000 personen! Onze kinderen waren zeer onder de indruk. Ga ook zeker eens kijken bij de tentoonstelling over de typische klederdracht en het leven van de stieren.

Onze tips:

  • Tickets boek je online inclusief met een audioguide, zo kan je samen met de kinderen de arena ontdekken.
  • Openingsuren: 10 – 17.30h

Ontdek de gratis bezienswaardigheden van Madrid

Madrid is de hoofdstad met tal van gratis bezienswaardigheden. Onze studenten trokken naar de stad en zochten voor jullie naar de bezienswaardigheden die gratis te bezoeken zijn in Madrid.

Eten met de kinderen in Madrid

Mercado de San Miguel

Naast het Plaza Mayor ligt de Mercodo de San Miguel, deze traditionele markt bestaat al sinds de middeleeuwen! De overdekte versie is er al sinds 1916 en wordt gekenmerkt door de ijzeren constructie die ondanks de verschillende renovaties altijd is blijven bestaan.

Spring met de kinderen hier zeker eens binnen, en geniet van al het lekkers!

Ôven – Mozzarella Bar

Italiaans gaan eten met kinderen in Madrid? Oh, ja want pizzas zijn hier altijd een succes ook al we zijn in Madrid. Heerlijke pizzas bij de Ôven Restaurants, hier gebruiken ze steeds de beste producten uit Italië! Er zijn verschillende restaurants verspreid over Madrid.

Je hebt er keuze uit verschillend voorgerechten zoals salades, hun specialiteit in burrata’s, pasta’s en pizza’s… je kan zelfs een pizza in speltdeeg vragen!

Ondek de Panoramische uitkijkpunten met de kinderen in Madrid

Ontdek en geniet met de kinderen van het mooie uitzicht over Madrid. Je kan kiezen uit verschillend panoramische uitkijkpunten. Wij probeerden er 2 uit:

Cybele Palace in Madrid

Ooit ontworpen in 1919 door Spaanse architecten als hoofdkantoor voor de Post- en Telegraafdienst, maar gerestaureerd in het begin van de 21e eeuw en omgebouwd naar het stadhuis. Maar wat veel mensen het niet weten, is dat het stadhuis van Madrid open is voor toeristen. Je kan er namelijk naar achtste verdieping en genieten van het beste uitzicht op het stadscentrum.

  • Tickets:
    • 3€
    • 1,50€ voor kinderen van 7 – 14 en 65+
    • de maximale duur van het bezoek is 30 minuten
  • Openingsuren: Di-zo van 10h -13u45 en  15h -19u30
    • Maandag gesloten!

Faro de Moncloa

Ongetwijfeld biedt de Faro de Moncloa het beste uitzicht over de stad. Deze enorme toren is 112 meter hoog, het panorama uitkijkpunt bevindt zich op 92 meter en werd in 1992 gebouwd in het noordelijke deel van de stad. 

Deze toren is een van de hoogste gebouwen in Madrid en dus de perfecte plek om in Madrid met de kinderen een geweldig uitzicht te ontdekken over heel Madrid.  Vanaf hier kan je de hele oude binnenstad, het Koninklijk Paleis, het financiële centrum en zelfs de toppen van het Sierra de Guadarrama-gebergte bewonderen.

  • Tickets online te boeken
  • Openingsuren: di-zo: 9.30 – 20h.
  • Maandag gesloten (behalve feestdagen)

​Shoppen met de kinderen in Madrid

Shoppen in de Gran Via 

Wandel met de kinderen door de meest bekende straat van Madrid. De Gran Vía is 1300-meter lang en meer dan 100 jaar oud.  Velen vergelijken deze straat met Broadway in New York of Oxford Street in Londen. Je kan er in ieder geval genieten van prachtige architectuur, mooie winkels, luxe hotels en een aantal theaters.

Het meest bekende gebouw aan de Gran Vía is het Metropolis gebouw met een vierentwintig karaats goud versierde koepel en daarop een beeld ‘Winged Victory’ van beeldhouwer James Frederick Coullaut.

Verder kan je er nog winkels zoals Primark, H&H, Zara… vinden. Een ideaal shoppingparadijs voor mijn shoppende meiden

​Bezoek Real Madrid – Atletico Madrid

Real Madrid – Bernabue Stadion

Met 4 voetballers in huis en 1 grote fan van Real Madrid was een bezoek aan het voetbalstadion een must!  Het stadion is gebouwd in 1947 en draagt de naam van Santiago Bernabéu sinds 1955 als eerbetoon aan de man die tussen 1943 en 1978 voorzitter van de club was. Het stadion is centraal gelegen en vlakbij belangrijke invalwegen van Madrid met een capaciteit voor 81 044 mensen!

Wij kozen voor de volledige Tour, geniet hier van een rondleiding langsheen het hart van de ploeg, het museum, ga langs in de kleedkamers, de persruimte, wandel door de spelerstunnel en neem plaats in de stoelen waar de spelers zitten! 

​Onze Tips

Atletico Madrid – Wanda Metropolitano

Het nieuwe stadion straalt grandeur uit, is hypermodern en je maakt kennis met de nieuwe generatie stadionbouw. Het stadion geeft plaats aan 68.000 mensen die overdekt zitten tegen de regen en de zon. Van de buitenkant heeft het stadion een ovale ring vorm. Het dak van het gebouw wordt van binnenuit volledig verlicht in de avond. Het is dan een lichtbaken wat je vanuit het vliegtuig kan zien.

Verder kun je het museum van de bezoeken. Hierin vindt je alle bekers die door de jaren heen gewonnen zijn door de club. Ook zie je de diverse voetbaltenues die de voetballers in het begin de bijnaam “de matrassen” bezorgden. Dit was omdat ze in tenues van goedkope rood-witte stof speelden. Dit waren de kleuren van matrassen in die tijd. Ontdek de andere verhalen achter het legendarische Athletico Madrid tijdens een bezoek aan het nieuwe stadion.

Onze tips

  • Vermijd de lange wachtrijen en bestel je tickets online.
  • Toegang tot het stadion en het museum
  • Prijs vanaf 24 euro

Laat zeker iets weten hoe jullie ervaringen waren in Madrid. Onze kinderen vonden het alvast een superleuke stad met veel afwisseling. Nog op zoek naar andere city trips? ga dan zeker ook eens kijken bij ons bezoek van New York met de kinderen

Veel leesplezier

De ottomerekes xxx

Mijn blog bevat affiliate links, wanneer u een aankoop/ boeking doet via deze links, ontvang ik daarvoor een kleine vergoeding zonder dat uw prijs verandert.

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *