• Ottomers on the road

RAFTEN en wandelen met de kinderen in het Nationaal Park De Biesbosch!

Bijgewerkt op: 3 aug.

Vorig jaar hebben Frederik en ik al in de Ardennen de Packraft trail in het Natuurgebied van Les Deux Ourthes gedaan. Een super leuk microavontuur vlakbij en toch even helemaal weg omgeven door de prachtige natuur!


Wij zijn helemaal fan van dit concept, toen we zagen dat er nieuwe bestemmingen waren, vonden we dit dan ook de ideale manier om met het gezin actief op pad te gaan.We kozen voor de trail in het Nationaal Park Biesbosch, deze bestaat ongeveer uit 24 km wandelen en 20 km raften en is helemaal vlak! Ideaal om Joachim van 10 jaar eens mee te nemen.


Het concept:

Gedurende twee dagen ga je het Nationaal Park De Biesbosch ontdekken van op het water als vanaf de oevers door afwisselend stukken te wandelen en te raften! Deze afwisseling zorgt steeds voor een leuke variatie waardoor je de vele kilometers per dag niet echt voelt.


Het Nationaal Park De Biesbosch is een prachtig park van 9.000 hectare groot met één van de grootste moerasgebieden van Nederland. Tijdens het raften kom je langs tal van kleine eilandjes met wilgenbossen en heb je kans om bevers, zeearenden of ander wildlife te spotten.


Dag 1:

Je wordt om 8.45u verwacht op de "Camping De Witboom".. na de uitleg van de Ranger krijg je je raft en kan je vertrekken. Download zeker al op voorhand de app AllTrails en desbetreffende gpx bestanden, super handige gps en zo verdwaal je niet tijdens al het stappen en raften.


Om te starten moet je even de auto nemen om naar het vertrekpunt te rijden, deze bevindt zich namelijk op 4 km van de camping. Vandaag verken je de Westkant van de Brabantse Biesbosch en kom je op het einde langs het Biesbosch Museum, hier zijn wij even gestopt om iets fris te drinken en een ijsje te eten. Na een dag stappen keer je terug naar de Camping De Witboom, zet je je tent op, neem je een warme douche en eindig je rond het gezellig kampvuur met je mede hikers.Dag 2:

Na een korte briefing start de trail vanaf de Camping en start je met een hike van 5 km, vandaag zal je 2 x raften,.... je wisselt steeds om de 5 à 6 km. Hou er rekening mee dat je nergens water kan bijvullen en dat je geen eet - of drankgelegenheden tegenkomt. Na een voldane dag kom je terug aan op de camping, maak je de raft proper, ruim je alles op en kan je terug huiswaarts vertrekken.


Een ongelofelijke ervaring om dit als gezin te doen, geen multimedia, geen strubbelingen en heerlijk om samen dit als een team te volbrengen en zo een avontuur rijker te zijn!


Wil je graag ook eens the Packraft trail in Nationaal Park De Biesbosch doen of een andere avontuurlijke trip? Travelbase heeft tal van leuke trips in Europa!


De Ottomerekes xxx

onze tips

- Opblazen van je Raft : Haal je raft uit de rugzak en leg hem mooi open en sluit de opblaaszak aan je raft. Zorg dat deze nergens gedraaid zit... in de opblaaszak zitten vanboven 2 stokken, hou deze twee even open zodat je precies een vierkant maakt, breng de stokken naar elkaar en rol ze samen. Normaal lukt het om je raft in 3-4 keer op te blazen, op het einde maak je de zak los een blaas je zelf nog een stukje bij. In de raft is er ook nog een opblaaszitkussen en rugkussen voorzien, wij hebben beide gebruikt,.. zeker het zitkussen zorgt voor meer stabiliteit.

- Zorg dat je reserve schoenen mee hebt of waterschoenen/ slippers voorin de raft.

- Joachim, 10jaar zat bij mij in de raft en moest tijdens de tocht geen rugzak dragen

- Je rugzak met de raft weegt ongeveer 8 kg zonder eigen eten en drinken.

- Je auto blijft op de camping staan, zo kan je gerust genoeg kledij, eten, drinken en kampeermateriaal meenemen.

45 weergaven0 opmerkingen