Na de ochtend gamedrive vertrekken we rond 10h30 richting Swaziland, terug voor een lange rit van 384 km. 

 

Hou er rekening mee dat de grensovergang Zuid-Afrika Swaziland ongeveer 45 minuten in beslag neemt.  Je moet je eerst aanmelden bij douane van Zuid-Afrika voor paspoortcontrole en het melden van het verlaten van het land om erna met je afgestempelde paspoorten je in je auto te aanmelden bij de controle.  Eenmaal hier gepasseerd  moet je terug hetzelfde doen voor Swaziland, eSwatini maar dan  je aanmelden om het land binnen te mogen.  Documenten invullen i.v.m. hoelang je in het land zal verblijven en vergeet zeker niet je wegenbelasting te betalen van ongeveer

R50 ( klein loket links bij het binnenkomen).

Als alle paspoorten afgestempeld zijn, ga dan terug naar je auto en meldt je aan bij de douane, na controle mag je het land in.

Voor ons is het dan nog een 30 minuten rijden tot het volgende logement.

Mantenga Lodge, Lobanba in Swaziland

3 x standard room incl. ontbijt (3 x 2 pers.)

2 nachten

​De Mantenga Lodge ligt in de mooie Ezulwini-vallei (vallei van de hemel) in een natuurlijke omgeving aan de voet van Sheba’s Breasts Mountains met een prachtig uitzicht op de legendarische 'Execution Rock'. De Lodge is zeer centraal gelegen en biedt een ideale uitvalsbasis om alles in het Koninkrijk Swaziland te verkennen.

a6.jpg
a4.jpg
IMG_5947~photo-full.jpg
IMG_5402~photo-full.jpg
a5.jpg

 Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt vertrekken we naar

het Mantega Nature Reserve om de Swazi Cultural Village en de waterval te bezoeken.  Ook hier moet je steeds bij het betreden van het natuurpark je aanmelden en een toegangsprijs per persoon betalen.  Het is een kleinschaliger natuurpark, maar je kan er een mooi beeld krijgen hoe er vroeger werd geleefd en gedanst. De waterval is ook zeker het bezoeken waard, mooie wandeling van ongever 30 minuten. 

MantengaSwaziCulturalVillage2.jpg
mantengasangoma.jpg

Mlilwane Wildlife Sanctuary

Mlilwane biedt een scala aan activiteiten en avonturen in de schilderachtige Ezulwini-vallei.

Het natuurpark is een dunne strook land van maximaal 4 km breed, 4560 hectare en kan dus geen grote kuddes wild ondersteunen. Tussen de graslanden, dammen, bergen en bossen zijn echter een aantal diersoorten te zien, waaronder krokodil, zebra, blauwe gnoe, kudu, nyala, impala, blesbuck, rietbok, wrattenzwijn, grijze duiker en minstens 3 soorten mangoest. Ook een verscheidenheid aan kleinere zoogdieren zoals bushbaby, aardvarken, genet, stekelvarken, honingsdas en civet. Er zijn ook veel reptielen zoals krokodillen, monitorhagedissen en een goede selectie aan slangen.

De vrijheid om Mlilwane te verkennen is uniek. Welke activiteit u ook kiest je kan dagelijks tussen zebra's, gnoes en blesbok komen. Het wild in Mlilwane is ongelooflijk tolerant, waardoor ongeëvenaarde herinneringen en fotografische momenten mogelijk zijn.

Al met al zijn onze dieren wilde dieren en vragen we dat dieren worden gerespecteerd. 

Het park kan je op verschillende manieren verkennen:

 

Met de auto of te voet:  kan er volledig op eigen initiatief rondrijden, rondwandelen of een uitgestippelde wandeling maken, maar je als je wil kan ook een gids inhuren.

Toegangsprijs park: ZAR 50 per persoon.

  

Met de fiets: Mountainbikes kunnen per uur worden gehuurd, je kan kiezen voor zelfs op ontdekking te gaan of onder begeleiding.  De onverharde wegen en bepaalde enkelsporige paden voor een beetje meer plezier geven fietser een breed scala aan technische opties, van de steile berg tot vlak, rustig bekijken van games. Fietsers worden er altijd aan herinnerd dat dieren in het wild voorrang hebben en te hard rijden geen eco-activiteit is.

prijs: ZAR 150 1 uur

 

Te paard:  Een ongelofelijke ervaring om op deze wijze het park te ontdekken, je wandelt letterlijk tussen de dieren! Er zijn ritten voor gevorderden en beginners met zeer brave paarden die hiervoor geschikt  zijn. Chubeka Trails biedt elk uur ritten aan gedurende de dag, let wel op er is gewichtsbeperkingen van 75 kg van toepassing

prijs ZAR 720 voor 2 uur

IMG_5147~photo-full.jpg
IMG_5208~photo-full.jpg
IMG_5216~photo-full_edited.jpg